YAKI GYOZA – japán batyu
kiejtés: „jáki gjóza”. Japán verzió a sült dumplingra.
TÉSZTA
20 dkg 00-ás finom búzaliszt
1,2 dl forró víz
1 csipet só
1 tk szezámolaj a rugalmasság miatt
TÖLTELÉK
15 dkg darált sertéshús
2 marék finomra vágott káposzta, besózva, kinyomkodva
1 ek reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek szójaszósz
1 tk szezámolaj
1 ek aprított újhagyma
1/4 tk cukor (ízek kiemelésére)
Elkészítés
- Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk.
- Helyezzük bele a gyozákat, aljukat süssük ropogósra (kb. 2 perc).
- Öntsünk alá 1dl vizet, azonnal fedjük le, pároljuk 5 percig.
- Vegyük le a fedőt, hagyjuk a vizet elpárologni, és pirítsuk vissza ropogósra.


