yaki gyoza
| | |

YAKI GYOZA – japán batyu

kiejtés: „jáki gjóza”. Japán verzió a sült dumplingra.

TÉSZTA

  • 20 dkg 00-ás finom búzaliszt

  • 1,2 dl forró víz

  • 1 csipet só

  • 1 tk szezámolaj a rugalmasság miatt

TÖLTELÉK

  • 15 dkg darált sertéshús

  • 2 marék finomra vágott káposzta, besózva, kinyomkodva

  • 1 ek reszelt gyömbér

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 ek szójaszósz

  • 1 tk szezámolaj

  • 1 ek aprított újhagyma

  • 1/4 tk cukor (ízek kiemelésére)

Elkészítés

  • Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  • Helyezzük bele a gyozákat, aljukat süssük ropogósra (kb. 2 perc).
  • Öntsünk alá 1dl vizet, azonnal fedjük le, pároljuk 5 percig.
  • Vegyük le a fedőt, hagyjuk a vizet elpárologni, és pirítsuk vissza ropogósra.