sulttarja almas bulgurral
| |

SÜLTTARJA – ALMÁS BULGURRAL

Változatos ízvilágú, egyszerűen elkészíthető ízletes fogás. Az almás bulgur önálló köret is lehet mindenféle sülthús mellé.

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja

  • 3 ek zsír

  • bulgur (2 főre)

  • 1 db alma (10 cikkre vágva)

  • 1 ek méz

  • 10 gerezd fokhagyma (4 gerezd a bulgurhoz)

  • 1mk kakukkfű

  • 1,5 dl almalé

  • 1 dl fehérbor (vagy lehet +almalével helyettesíteni)

  • 1 dl húsleves alaplé

  • 3 dkg vaj

  • 1 tk mustár

  • só-bors

Elkészítés

  • A tarját sózzuk borsozzuk, majd egy serpenyőbe helyezzük 6 gerezd fokhagymával és a zsírral együtt.
  • Közepesen magas lángon 10 percig sütjük fedő alatt, aztán a legkisebb fokozaton omlósra sütjük.
  • Az almát megpucoljuk, kimagozzuk és 10 gerezdre vágjuk.
  • 1 tk olajat hevítünk egy serpenyőben és beledobjuk az almákat. 2 perc sütés után 1 ek mézet hozzákeverjük, és félretesszük.
  • A fokhagymát apró kockákra vágjuk és 1 ek olajon elkezdjük sütögetni, amikor illatozik, akkor mehet bele a kakukkfű, só és bors. Összekeverjük.
  • Beleöntjük a száraz bulgurt, összekeverjük, rátesszük az elősütött almaszeleteket.
  • Ezután ráöntjük az almalevet, alaplét, és a bort, ha használunk. Lefedjük és 10 perc forralás után lekapcsoljuk a tüzet és a fedő felemelése nélkül hagyjuk, hogy a bulgur magába szívja a nedvességet (kb.20perc)
  • Ha elkészült, akkor beletesszük a vajat, mézet, mustárt. Összekeverjük és tálaljuk.